Veszélyben családtagjaink

Sokunk által ismert az orsóférgesség vagy toxocarosis. A kutya orsóférge az embereket, leggyakrabban gyermekeinket fertőzheti meg a szennyezett talaj vagy akár egy homokozó révén. A szervezetben vándorló lárva több szervben is károsító folyamatokat indíthat el. A szembe jutva akár maradandó elváltozást is okozhat.

A kockázat csökkentése érdekében kedvencünket háromhavi rendszerességgel szükséges féregteleníteni a környezeti terhelés csökkentése és kedvenceink valamint családtagjaink egészségének megőrzése érdekében. Minden alkalommal össze kell gyűjteni kutyánk, macskánk ürülékét és a legalkalmasabb módszerrel meg kell semmisítenünk azt.

A galandférgek előfordulása is jelentős kockázatot hordoz magában. Nem is annyira a leggyakoribb, az uborkamag képű galandféreg, de a legelő kérődzőkben, hála istennek egyre ritkábban megtalálható Echinococcus granulosus galandféreg okozta életveszélyes tüdő-, máj-, agyelváltozások sokkal nagyobb kockázatot hordoznak magukban. Sajnos a rókákban egyre gyakrabban előforduló galandféreg (Echinococcus multilocularis) megjelenésére is számítani kell.

Szavazások nyertesei

A szavazás 2010. október 4-i nyertese:
Berill Canis Minor Marco és gazdája szabob78

A szavazás 2011. január 4-i nyertese:
Mézi és gazdája ancsi

A szavazás 2011. április 4-i nyertese:
Mira és gazdája ZoliDronti és a Kakitündér plakát

Tekintsd meg Youtube csatornánkat!

Kövess minket Facebookon!

Copyright © Bayer Hungária Kft. | L.HU.MKT.AH.19.05.2016.0362
*Piackutatás Mystery Visit Kft 2009