A leggyakoribb fertőződési lehetőségek

A fertőzött talaj az emberre és a kedvencekre nézve is veszélyt rejt.

A fertőzött állatok ürülékével szennyezett föld orsóférgek és kampósférgek szabad szemmel nem látható petéit és lárváit tartalmazza. Ezért fontos, hogy a kutyaürüléket gyűjtsük össze és semmisítsük meg. Az orsóféreg peték rendkívül ellenállóak és képesek hónapokat, sőt akár éveket is nyugalmi állapotban tölteni a talaj felszíni rétegeiben. Az arra járó kutya tappancsára vagy testére tapadnak, ezt követően a kutya egyszerűen lenyeli őket nyalogatás közben.

Bizonyára ön is hallott már a toxocarózis-ról! Sajnos tudomásul kell venni, hogy az orsóféreg veszélyes lehet a családtagjainkra, gyermekeinkre és a kedvenceinkre nézve egyaránt. Emberek esetében a vándorló orsóféreg lárvák a szembe is eljuthatnak, és maradandó károsodásokat idézhetnek elő.

A kampósférgek egy másik, számukra sikeres stratégiával jutnak be a gazdaszervezetbe. A talajfelszínre jutó petékből lárvák kelnek ki. Ezek a lárvák a közelükbe kerülő élőlények bőrébe kapaszkodnak és azon átfúrva magukat, jutnak el a vérkeringésbe.

Ugyanilyen módszerrel nemcsak a kutya vagy a macska, de az emberek, legfőképpen a homokozóban játszó gyerekek is megfertőződhetnek.

Szavazások nyertesei

A szavazás 2010. október 4-i nyertese:
Berill Canis Minor Marco és gazdája szabob78

A szavazás 2011. január 4-i nyertese:
Mézi és gazdája ancsi

A szavazás 2011. április 4-i nyertese:
Mira és gazdája ZoliDronti és a Kakitündér plakát

Tekintsd meg Youtube csatornánkat!

Kövess minket Facebookon!

Copyright © Bayer Hungária Kft. | L.HU.MKT.AH.19.05.2016.0362
*Piackutatás Mystery Visit Kft 2009