Sziasztok, Zoli vagyok,

a „Kutyával a városban” YouTube-sorozat kutyatrénere, házigazdája.

Honnan jött ez az egész? Hm, egyszerű: szeretem a kutyákat, mindennél jobban. Szeretem a közelségüket, ahogy néznek, ahogy ragaszkodnak, ahogy az életem részévé váltak, és ahogy nekik is szükségük van egy társra, mint nekünk, embereknek. Ugye te is így vagy ezzel? Akkor tudod, miről beszélek.) Gyerekkorom óta különösnek mondható kötődésem van az állatokhoz, de főképpen a kutyákhoz. Életem során kiemelt figyelmet szenteltem lényük, viselkedésük, egész életük megértésére, arra, hogyan alkalmazkodnak, hogyan kötődnek hozzánk, illetve miképpen próbálunk mi emberek kommunikálni velük. Ahogy teltek-múltak az évek, észrevettem, egyre könnyebben értek szót velük, ők pedig engednek engem úgymond belelátni a „titkos működésükbe”. 

Több mint 12 éve dolgozom szakképesítéssel rendelkező kutyakozmetikusként, kutyatrénerként. Munkám révén testközelből, aktív résztvevőként tapasztalom nap mint nap a városi kutyatartással együtt járó történéseket. Talán sokan úgy gondolják, hogy a kutyakozmetikus csak „mos, nyír, rendbe hoz”. Nos, ennél jóval bonyolultabb a helyzet. Szinte minden hozzám betérő állat más és más bánásmódot, kommunikációt igényel. Gondoljatok bele, onnantól kezdve, hogy a kutyus felkerül az asztalra, nekem kell szót értenem a megszeppent vagy agresszív kedvenccel, instruálni, megnyugtatni stb. egy – lássuk be – a kutya számára nem túlzottan vágyott élethelyzetben. Büszke vagyok rá, hogy soha egyetlen állatot sem kellett elkábítanom, pedig ez ma könnyű és „divatos” módszer a problémás állatok kozmetikájában.

Ahogyan a munkámban, úgy a magánszférámban is szeretem a kihívásokat, erre legjobb példám, egyben referenciám is Moira, akit hat évvel ezelőtt komoly viselkedésproblémákkal menhelyről fogadtam örökbe. Egy csodálatos japán akitáról van szó, aki másfél éves korára már három gazdát „elfogyasztott”. Mára azonban testileg-lelkileg egészséges, kiegyensúlyozott és szófogadó kutyaként éli mellettem az életét.

A „Kutyával a városban” sorozatommal az évek során szerzett tudásomat szeretném veletek megosztani. Mindent, ami a harmonikus kutya-gazdi kapcsolat elősegítéséhez, jobb megértéséhez szükséges. Kezdve a kutyaválasztástól bármilyen, a kutyatartás hosszú időszaka alatt felmerülő kérdésig. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan lehettek felelős gazdik, kövessétek rendszeresen a „Kutyával a városban” YouTube-sorozatot!

Szavazások nyertesei

A szavazás 2010. október 4-i nyertese:
Berill Canis Minor Marco és gazdája szabob78

A szavazás 2011. január 4-i nyertese:
Mézi és gazdája ancsi

A szavazás 2011. április 4-i nyertese:
Mira és gazdája ZoliDronti és a Kakitündér plakát

Tekintsd meg Youtube csatornánkat!

Kövess minket Facebookon!

Copyright © Bayer Hungária Kft. | L.HU.MKT.AH.19.05.2016.0362
*Piackutatás Mystery Visit Kft 2009